Cikán vs. senior - 1 Mrtvý + 1 "Já jsem nevinný!"

2. 03. 2015 6:39:43
Tahle země se nepoučí. Politici se nepoučí. Romské, státem placené neziskovky budou za naše daně lhát nám samým do očí, že "Takhle to nebylo". A my? S pocitem bezpráví budem dál potichu bezmocně zuřit.


Jistá míra bezobratlosti našeho státu a i tak trochu našich médií i nyní umožňuje, aby veřejnost nebyla pravdivě informována o případu napadení pětaosmdesátiletého seniora v Kladně loni v lednu. Tatam jsou slova současných politiků o pořádku a nápravě.
Jak se zdá, nic se nezměnilo.

Před 13 měsíci, 30 ledna na parkovišti před Supermarketem v Italské ulici v Kladně okradla místní Romská kapsářka pětaosmdesátiletého seniora. Vyhlídla si jej a nestřežené chvíli mu vytáhla z kapsy kabátu peněženku.
Toho si všiml postarší syn okradeného dědečka a snažil se získat peněženku nazpět, nebo aspoň zadržet zlodějku na místě činu. Nastala ukřičená, typicky Romská scéna o to kdo a co tu porušuje. Doposud to byla jen nevydařená krádež. Doposud se vlastně nic nestalo.

Ta pravá hrůza měla nastat o několik okamžiků později. Romští zlodějové mívají na místech takových událostí něco, čemu se v hantýrce kriminalistů často říká "krytí". Obvykle přiběhne druhý zloděj a slovně Vás napadne, někdy i fyzicky, nejen že přijdete o svoji pěněženku, ale darebáci jsou najednou ve většině. Utrpíte napadení, šok a doživotní pocit nespravedlnosti.
Takhle Romské skupiny kapsářů pracují.

Z krádeže je potom loupež, což je mnohem závažnější paragraf trestního práva. Navíc v organizované skupině. Ale kdo to řeší, když si pachatelé v klidu odejdou. V tomto případě se navíc stala mnohem závažnější věc.

Patnáctiletý syn kapsářky přistoupil k místu tahanice a měl v úmyslu napadnout muže bránícího peněženku. Poté si ale vybral mnohem snadnější cíl.
Pětaosmdesátiletý dědeček, který stál u předku auta, držel se dál a do sporu nezasahoval, byl mnohem slabší a snadnější obětí. Úmysl silného mladíka byl jasný. Surově srazil starého nemohoucného dědečka na zem, aby odvrátil pozornost jeho syna který by seniora musel před napadením bránit a přestat se věnovt zlodějce.

Proč nenapadnout slabšího dědečka, když by měl bojovat, byť po boku své matky s někým, kdo má ještě dost síly. Proč nezranit někoho slabšího.
Jenže: Starého seniora srazil na chodník tak surově, že ten,se velmi silně uhodil hlavou o chodník a došlo u něj k fraktuře lebky v temenní části.
Utěšování, volání "prober se dědo!" ani prosby už nepomáhaly. Starý děda, jež byl obětí krádeže, do ničeho se nemíchal a byl napaden jen proto, že byl snadným a slabým cílem, už nenabyl vědomí. Ani při marných pokusech o jeho záchranu na chodníku, ani v sanitce, ani v nemocnici, kde krátce po operaci zemřel.

Bylo zajímavé poslouchat útočníkovu řeč před několika dny před soudem. Mladistvý pachatel na to šel logikou, že mrtvý už nepromluví. A starým dobrým Romským pravidlem -

" ZA VŠECHNO MŮŽE NĚKDO JINÝ ! "


Za poznamenání stojí jeho odpověď k výpovědi svědka - syna napadeného seniora:

"Nic jsem neudělal, jsme nevinný, ten pán lže!".

Neslyšeli jste tohle už v minulosti? Neslyšeli jste tohle už v minulosti asi tak tisíckrát ?

A jak to dopadne?
Kladenský soud může nadělit šestnáctiletému Nikolasovi maximálně pětiletý trest. V případě, že jej potrestá, ten, protože je doposud na svobodě, se nejspíš odvolá. I kdyby do vězení šel, jeho jméno v komunitě už bude mít zvuk. Seděl přeci za to, že holýma rukama zabil gádža. Takhle se ve velké části Romské komunity uvažuje.

Jeho matka bude dál chodit krást a bude tvrdit, že to nedělá a že nemusí, protože je na podpoře.

A svět přišel bez jakékoli šanci na nápravu tohohle stavu v naší společnosti o dědečka mnoha vnoučat, a oblíbeného starého člověka.

A takhle to s nimi je.

Jan Zíma.


http://praha.idnes.cz/soud-s-chlapcem-ktery-zautocil-v-kladne-na-seniora-fv8-/praha-zpravy.aspx?c=A150226_113504_praha-zpravy_bur

Autor: Jan Zíma | pondělí 2.3.2015 6:39 | karma článku: 41.42 | přečteno: 2187x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 586 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 331 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3093

Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...