Jak to asi neznáte. Události v Chemnitzu pohledem místního člověka.

29. 08. 2018 16:10:00
100 lidí bude mít 100 různých názorů. Není nad zkušenost člověka který zde bydlí. Zeptejte se mne jak se tu žije.

Události v Chemnitzu z posledních dní možná otevřely Pandořinu skříňku dění okolo migrantů v Německu. Pohledem člověka který v tomhle dlouho žil a ještě zčásti žije si dovolím vyvrátit několik mýtů které se objevily v médiích za posledních několik dní.

Mám srovnání. V Norském Ušlu (OSLO) máme celý sousední dům plný Arabů a není s nimi nejmenší problém. Jsou to slušní lidé, žijí v Norsku už jednu generaci pracují a neumím si představit lepší sousedy. V minulosti jsem takovouhle zkušenost mnohokrát udělal i v Německu.

To se ale z 99 % netýká fluchtlingů, jimž se ne zcela správně říká uprchlíci. Ti jsou alespoň pokud se týče mladých mužů a těch je přes 80 procent, z nejméně tří čtvrtin problémoví a asi z poloviny kriminálně závadoví. Ale když je chcete potkat, musíte zajít do městského parku, na Kongens gate anebo k nádraží. Také jsou s nimi potíže, ale dá se to zvládnout. Jen si Norové, kteří se snad za posledních 100 nenaučili zamykat své domy, poprvé musí pořizovat lepší zámky na dveře.

A nyní střih. Nacházíme se v Cottbusu, což je z hlediska problémů s nelegálními migranty takový druhý Chemnitz. Znám to tu jak své boty a strávil jsem zde dva roky.

Nelegálních přistěhovalců je tu 2000. Někteří se ani netají tím, že vědí, že ty lodě přes středozemní moře jsou v tichosti financovány zpoza moře, jednou zemí, která potřebuje mít Evropu rozhašenou, jak jen to jde. Mezi těmito novými sousedy je asi 500 Afghánců a stejný počet Eritrejských Afričanů. Tedy ti nejhorší. Bitky , přepadení a násilná kriminalita jsou na denním pořádku a zkuste si venku nechat kolo (i zamčené) anebo po šesté večer nechat jít šestnáctiletou dceru samotnou na ulici. Policie dělá že to nevidí, starosta občas těm místním, kdo se ozvou dá nálepku pravicových extremistů a noviny, jako tomu bylo i včera, se nimrají v tom, jestli místní nemají z dob NDR ještě nějaký mindrák. Všichni ti zodpovědní přehlížejí fakt, že se jedno z nejhezčích Německých měst za pět let stalo nebezpečným ghettem.

Situace ve městě došla tak daleko, že ony znesvářené etnické strany (Afghánci/Eritrejci) když si to jdou rozdat, tak jedině v desítkách lidí a ozbrojeni noži. Poslední dobou chodí do městského parku. Údajně proto, že pokud je někdo smrtelně zraněn, stačí ho hodit do Sprévy a voda už ho odnese. Zdokumentované násilné konflikty v tramvajích a nákupních centrech kdy jsou obětí místní obyvatelé, jsou na denním pořádku. Někdy nahlášené, jindy ne.

Dneska jsem vlastně rád, že do Cottbusu nemusím častěji, jak jednou za dva měsíce. Když jsem tam byl posledně a nechal svého 25 letého Favorita stát na kraji městského parku, okopávali ho naši migranti míčem při hraní fotbalu tak dlouho, až se vysypalo sklo v zadních dveřích.

Pokud politici nepřicházejí z recepty, jak ochránit své občany před těmito nebezpečími, tak politika selhává. A poukazovat na opravdové extremisty jako na viníky současné vlny násilností je hloupé, účelové a zbabělé. Takové politiky nevolit. A není divu že poté přijdou do politiky turbulentní politické proudy jako AfD jakkoli tato strana zatím stojí osamocena.

Bohužel neselhávají jen politici, když zamlčují fakta o migrantech, ale i média a semtam i páni tiskoví mluvčí.

A Němec, který celý život pracuje, se nyní musí dívat nato, jak se jeho stát rozpadá.

Jak hodní lidé to jsou, se můžete podívat na videu ZDE

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/do-spanelske-enklavy-ceuta-nasilim-proniklo-200-migrantu-z-m/r~b2477adca5f611e890ecac1f6b220ee8/?redirected=1535554000

Autor: Jan Zíma | středa 29.8.2018 16:10 | karma článku: 48.01 | přečteno: 12944x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.98 | Přečteno: 190 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.73 | Přečteno: 206 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 613 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 331 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3093

Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...