Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM
VS

Počkejte, až tohle objeví Petřík. Počítám, že opět dojde na Jana Husa, upalování čarodějnic a placení desátků...:-)

2 0
možnosti
Foto

Bydlím u Ústí nad Labem a nikdy jsem neviděl, že by byl kostel panny Marie v Ústí nad Labem, v této době opravován. Stejně tak nechápu, proč by jej měl opravovat Vatikán, když kostel není jeho majetkem. Nějak mně to rozum nebere. Ta oprava kostela musela tedy být provádět v přísné utajenosti, že si opravy nikdo nevšiml.

0 0
možnosti
Foto

Církevní majetek u nás nepatřil nikdy Vatikánu a to ani ve středověku.

0 0
možnosti
JS

Několik věcí mě v tom Vašem článku "hapruje".

Například píšete: "Co by ale ignorováno být nemělo, je to, že majetek té nejvíce postižené, tedy ŘKC/Řecko katolické církve, má potažmo majetkový vztah ke státu Vatikán".

Zajímalo by mne, co to znamená, že "majetek má potažmo majetkový vztah". Také by mne zajímalo, jakým způsobem má majetek Řecko-katolické církve vztah ke státu Vatikán. Nemyslel jste náhodou Římsko-katolickou církev? Mezi Římsko- a Řecko-katolickou církví je poměrně zásadní rozdíl.

Dále by mne zajímalo, odkud pochází informace, že opravu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem financoval Vatikán - případně ve kterém roce k tomuto financování došlo. Píšete, že k tomuto financování došlo mezi lety 1983 a 1989 "bez zbytečné publicity". Pochybuji, že v této době došlo k takové opravě, která by svou nákladností překročila cenu výstavby nového kostela. Nejnákladnější opravy proběhly vzápětí po bombardování v roce 1945 a poté v roce 1956.

1 0
možnosti
SN

:-)....Dobře napsáno !    R^R^R^

3 2
možnosti
AK

Kolik církevních restitucí nás ještě čeká?

Za Tomáška jedna, za Vlka druhá...

Myslím že jediné restituce se nikdy nedočkáme - restituce státního rozpočtu - aby každý musel vrátit co z něj nakradl...

1 1
možnosti
LJ

Přemek to opravdu není.

1 0
možnosti
AK

To so snad autor opraví, ne?

0 0
možnosti
LK

Jojo. Hvězdná pěchota a 1984 by měly patřit mezi povinnou četbu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články