Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám dojem,že to pan autor trochu přehání.Také by mne zajímala voj.technika amíků,ale rozhodně nejsem jejich příznivec.To že se na to přišlo podívat tolik lidí,ty vedl stejný zájem.Odpůrců bylo jistě více,ale nestálo jim za to někam cestovat,kvůli pár ojetinám.

0 0
možnosti
Foto

Na dny NATO v Mošnově se přišlo na americkou vojenskou techniku podívat 10x více lidí.

A to se platilo vstupné...

A zde přes největší propagandistickou kampaň v našich dějinách nějakých 20 tisíc návštěvníků je bídný výsledek, řekl bych propadák...

0 0
možnosti
Foto

Ještě k tomu Memorandu.

Memorandum je, a nebo byl tzv. Pamětní spis, který vypracovávala jedna smluvní strana jako podklad pro mezistátní smlouvy. V nejlepším případě pak tzv. Memorandum tvořilo pouze přílohu k té dané smlouvě.

Proto se velmi divím, že nějaká dohoda o něčem je označena za Memorandum.  Pokud totiž je uzavřena smlouva, která předstírá něco jiného, tak je neplatná. A nikdo ji tedy nemůže porušit.

0 0
možnosti
Foto

Proč se bát? Protože podle Deklarace čtyř států o obecné bezpečnosti se tyto čtyři státy, tedy Čína, SSSR, USA, Velká Británie, k nímž se připojila i Francie, zavázaly, že nepoužijí svých ozbrojených sil na území států bez vzájemné dohody.

Tedy není možné věřit velmoci, která tento závazek porušuje, zvláště když tato Deklarace byla přijata na její návrh.

Vy byste nebál někoho, kdo by porušil něco, k čemu se sám z vlastní iniciativy zavázal?

1 3
možnosti

Za Zvonokosy a Poslední kabriolet R^

1 0
možnosti
Foto

Pokud se setkáte s občanem v uniformě, tedy vojákem, setkáváte se s občanem. Nevidím důvod, že by občan, jinak člověk v uniformě, se měl chovat jinak, než jako člověk, tedy se usmát, popovídat si atp. Zvláště, je-li to taková pohodička, vytrhnutí z běžného kasárenského života. To jste si, autore, představoval, že jsem přijedou zamračení hrdlořezové, či co?

Zvědavost a nálepka jakési nadsvětovosti Američanů přivedla především zvědavce. Primárně nešlo o předem nastavené sympatie někoho, ale o setkání lidí. Máte-li problém, autore, tyto věci chápat, tak celá ta setkání stavíte do propagandistického kontextu, což nebyla. Zneužíváte to celé propagandisticky. Propagandistický byl účel přesunu a o legálnosti by se dalo také diskutovat, ale nikoliv chování vojáků a těch občanů, kteří se na ně přišli ze zvědavosti podívat. No, kdy se jim něco takového naskytne! No ne?

Také mne napadlo, to směruji k některým diskutérům, hlavně kolegovi Zieglerovi, jak by to celé proběhlo, kdyby tu podobně projížděli např. vojáci členského státu NATO, ale němečtí. Kolik našich občanů by s tím mělo problém.

2 2
možnosti

Hezky napsáno. Ale v podobném stylu by se to dalo napsat i o jiných. Nechci u nás cizího vojáka s jakoukoliv zbraní.

2 4
možnosti
Foto

Jsme v NATO a voják organizace NATO není mě  cizí.

6 4
možnosti

jen drobná poznámka na fotce je kapitán, ne major

1 0
možnosti

Zákony platné pro americké vojáky působící v jiné zemi jsou nadřazeny zákonům té země. To se týká jejich posádek v Německu, v Japonsku, v Afganistánu, i jinde. U nás chtěli mít také takový status. Takže by si tu mohli beztrestně dělat, co by chtěli. Děkuji, nechci.

4 5
možnosti
Foto

ve stejném postavení byli sovětští okupanti, protestoval jste proti tomu???

7 2
možnosti

Jak jinak než karmaR^

5 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS