Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Cenzura internetu? Už aby tu byla !

Náš svět by měl být svobodný. Lidé by měli mít možnost se naplno vyjádřit. Tohle líbivé pravidlo vás ale rychle přejde, když se vám denně vulgárními pomluvami na veřejné síti někdo snaží zakroutit vaším vlastním krkem ...

Internet se dnes stal jedním velkým globálním ghettem a je na něm dost nebezpečno. Jen si to mnozí z nás uvědomují. Během posledních 10 let se internet se stal smetištěm. Stokou urážek, vulgarit, pomluv a nebezpečného pronásledování.
Snad celý svět pobouřily předpokládané výsledky konferece ITU (mezinárodní telekomunikační unie) které vyhlásili pořadatelé akce "Take action! kterou zastřešuje americký Google. Státy budou mít možnost víc zakazovat stránky, regulovat, či mazat nepovolený obsah a "prý" sahat do lidských práv.
Pokud by takhle protestovala dekadentní levicová hnutí v čele s Greenpeace, asi už by to dneska nikdo nebral vážně. Právě tato hnutí proslula chladnou ignorací lidských práv kohokoli, proti němuž něco mají. Ať už jde o zveřejňování soukromých adres rodin a blízkých, nebo třeba soukromá telefonní čísla politiků, jak to nedávno udělali členové levicové skupiny Ztohoven.
Pokud ale takovou akci zastřeší google, lidé "Take action" berou za legitimní.
Zkusme se ale na to podívat z druhé strany.
Líbí se nám snad, když státy na svém území nemohou regulovat třeba přístup na jihoafrické servery plné dětské pornografie, videí s popravami, nebo sexu s nezletilými? Proč by stát neměl mít možnost zamezit na svém území k přístupu na tyto stránky. Stejně tak, jako to svého času zvažovalo Rusko v případě serveru Kavkazcenter.com když se na tomto serveru začaly objevovat pravidelně videa z mučení a ponižující a nehumánní popravy ruských vojáků v misích.
Když zde totiž někdo volá po svobodě, měl by zapřemýšlet, jak zároveň zajistí práva těch, o nichž se na webu proti jeich vůli objeví ponižující soukromá informace, nebo dokonce lež.
Jako příklad moho posloužit mnohé internetové stránky v angličtitě kde jsou nabízeny půjčky, výhry a jiné hlouposti a jsou z lidí podvodně lákány údaje o jejich kreditních kartách. Jenže za tím monitorem na druhé straně nesedí usměvavý mladý americký obchodník někde v Milwaukee, ale vykutálený afričan někde v Mombase, kterého nikdy neuvidíte. Ani svoje peníze. Nejznámější trik počítačových pirátů je ten, že vytvoří stránky ve vašem rodném jazyce, ale dělají to odjinud. Trestný čin páchají sice ve vašem jazykovém prostředí, ale na území jiného státu a jsou prakticky nepostižitelní. A já se ptám. Neměla by snad mít vláda, jejíhož jazyka a území se to týká, mít možnost takové stránky zablokovat. A to dřív, než vaše vlastní děti "velmi výhodně " utratí peníze za dárek k Vašim narozeninám a pak budou brečet, že to myslely dobře?
Samostatnou kapitolou jsou česky vypadající Polské servery na výhodný dovoz kdečeho z USA.
Zaplatíte, zboží neuvidíte a když vás napadne pohrozit stížností tak Vám obchodníci z Polska ještě připomenou, že jste se tím nákupem pokusili o obcházení celní správy. To je koneckonců pravda.
Nejhorší částí stoky zvané internet je ale šíření nepravd, pomluv a byznys s tím spojený. Jde původně o pouze briský problém, jež se v posledních pěti letech rozšířil i k nám. Princip je jednoduchý. Peníze. Provozovatelé takovýchto serverů prodávají za miliony reklamu reklamní postor pro inzerci půjček, exekucí, vymáhání a podobně. Pokud chce provozovatel podobných stránek mít stabilní návštěvnost, musí vést nákladný redakční systém, psaní článků atd. tedy - aby se na těch stránkách něco dělo.
Nebo.
Dá prostor k šíření pomluv, návody na hromadné žaloby a šíření soukromých údajů. Pak už stačí, aby si do známých osobností kopl každý, kdo chce. Takové stránky jsou potom rájem pro stalkery, každého kdo rád pomlouvá a anonymně škodí i pro ty, kdo tyhle informace rádi hltají. Provozovatelé využívají stinné stránky lidských povah a podpráhově apelují na lidskou touhu někomu bolestivě ublížit. A stalkeři a jiní úchylové denně škodí, schovaní někde přítmí za svým monitorem. Proč ? Protože můžou.
Aby provozovatelé takovýchto hyenistických portálů byli nepostižitelní, zakládají tyto domény sice v českém jazykovém prostředí, ale na zahraničních portálech. A tak na těchto stránkách najdete někdy až neuvěřitelné informace o znáných osobnostech, sobě, starostovi vaší obce, známých bloggerech, profesorech, celebritách a vědcích a snad jen na politiky zatím nedošlo. Přitom hodnota takových, většinou anonymních informací je tak 5% reality. A že semtam kvůli tomu spáchá sebevraždu nějaká rok pomlouvaná sedmnáctiletá školačka? Nebo někdo kvůli pomluvám přijde o práci? A co - kšeft je kšeft. Provozovatelé serverů jako jsou Podvody. Podvodníci. nePoctivci. KALIMERA, a podobně mají povětšinou morálku nevychovaných řeznických psů. Ne nadarmo je to tím, že většinou pocházejí, z kruhů soukromých bezpečnostních služeb.
A politici spí, BISka o něčem hloubá a snad jen Policie poslední dobou něco dělá. Jenže až budou policejní zásahovky zatýkat v Praze, Teplicích a severočeských Petrovicích asi už bude pro spoustu zničených lidských osudů pozdě. Alespoň si politici uvědomí, že včasnou celostátní cenzurou závadných stránek mohou zachránit spoustu nevinných obětí této trestné činnosti mnohem dřív.
Opravdu by náš svět měl být až tak moc svobodný ?
Je načase začít cenzurovat internet. Je načase strkat piráty na vlnách informací tam, kam patří. Do hlubokých kamenných vězení.
Jan Zíma.

Autor: Jan Zíma | pátek 30.11.2012 6:17 | karma článku: 15,86 | přečteno: 1581x
  • Další články autora

Jan Zíma

Jak je to s údajnými úspěchy Norské elektromobility.

Někdy je těžko pochopitelné, jak je možné, že díky zavádějícím mediálním informacím se dá nesmyslné hospodaření státu, deklarovat jako úspěch ekologické politiky.

25.11.2019 v 6:30 | Karma: 5,32 | Přečteno: 126x | Politika

Jan Zíma

Když chce stařeček namlátit stařečkovi !

Před mnoha měsíci proběhla médii zpráva o rámusu který se udál na pravidelném zasedání RRTV. Pro Vás, kdo byste nevěděli, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

4.11.2019 v 6:07 | Karma: 3,42 | Přečteno: 51x | Společnost

Jan Zíma

Greta jako užitečný idiot Ekologického tunelování hospodářství EU.

Naše média nekriticky poslední měsíce předávají na český mediální trh neustále proudící zprávy o Švédské ekologické aktivistce Gretě Thundbergové a tom, co Greta zrovna dělá po záchranu našeho údajně umírajícího světa.

14.10.2019 v 6:42 | Karma: 0 | Přečteno: 70x | Ekonomika

Jan Zíma

Ukradené Kosovo vrátit ?

Nic Evropskou veřejnost nezaujme víc, než výkřiky politických bláznů. Asi tak, jako když Fico zaručoval vyšetření vraždy Jána Kuciaka, anebo Juncker při své poslední kandidatuře v Bruselu sliboval,

13.9.2019 v 6:35 | Karma: 3,36 | Přečteno: 98x | Politika

Jan Zíma

Jak lžou ekologové - 5 díl.

Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

8.7.2019 v 6:29 | Karma: 6,98 | Přečteno: 102x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články