Kdo si ještě kopne do Andreje Babiše ?

13. 11. 2018 20:03:03
Dnešní odpoledne se českými i světovými médii prohnala smršť informací o synovi předsedy vlády. A byly úsměvné pro toho, kdo ví jak se věci mají opravdu. Následující článek vyvrací pomocí několika ověřitelných

faktů velkou část toho, co jste se dnes dověděli.

Ještě nyní, po několika hodinách žasnu nad tím, jak lze překroutit fakta. Za svůj život jsem viděl spoustu novinářských podrazů, ale tenhle patří k těm největším.

Před asi rokem jsem si povídal při chytání ryb s jedním naším délesloužícím diplomatem. který slouží v Norském Oslu. A protože ty potvory moc nebraly, měli jsme čas si povídat. Klíčové je to, že zná poměrně dobře poměry v rodině inženýra Babiše. A víc jak rok předtím, než se objevily v médiích dnešní informace, jsem se dozvěděl skutečnou část příběhu, kterou jste se dnes nedozvěděli. A dnes jmenovaní novináři si buď svoje informace neověřili, nebo je vytrhli z kontextu.

Dva potomci, (po dnešku se už ví kdo) začali "zlobit". Dělat ostudu, dluhy a nekryté směnky. Otec své potomky chránil. Dnes je zato vystaven posměchu. A protože jsem v minulosti zažil podobné situace, vím jak to v movitých rodinách chodí. Rodina v tichosti zaplatí dluhy, pošle děti někam daleko na dovolenou a pokud hrozí že nezvedený potomek bude za svoje skutky stíhán, spřátelený psychiatr vypracuje posudek o nižší příčetnosti dotyčného nezvedence. Není to nejetičtější, ale takhle se to dělá. Chránil bych svoje děti stejně.

To dnešní video jsem si pustil a kontextu toho, co vím mně opravdu moc nepřesvědčilo.

Jestli dnes odpoledne 92 poslanců volá po Babišově pádu, může to být z několika možností. Třeba neznají poměry v Babišově rodině, nebo jsou mistry Evropy ve skoku na špek, anebo se jim výmysl, kdy je to video spojováno s daleko starší kauzou Čapí hnízdo, prostě hodí do jejich politického krámu.

Ale připomeňme si, že to byli llidé jako Kalousek, kdo dal finanční Policii její drakonickou moc a Mirek Topolánek, kdo nadlouho zdiskreditoval pověst a obsah pravicové politiky. A tihle dneska volají po Babišově pádu? Jakým právem.

Používat k tomuhle boji zjevnou pomluvu, můžou jen hlupáci.

Jenom lidé, co vědí že si vymýšlejí, mohou tohle video spojovat s kauzou Čapí hnízdo. Tahle kauza souvisí jen a jen s dluhy dvou nezodpovědných mladých lidí.

Možná že své potomky Babiš ochránil trochu problematicky, ale udělat z něj proti logice věci, únosce vlastních dětí je pustým lhaním. Vůbec bych se nedivil, kdyby ty autory těch výmyslů předseda vlády hnal k soudu.

U nás máme s podobnými podrazy zkušenost. Před lety kvůli výmyslům a pomluvám úplně padla Nečasova vláda.

Snad se historie nebude opakovat.

Sám jsem čelil v životě pomluvám. Někdy před 6-7 lety jsem měl možnost zeptat se osobně Andreje Babiše, jak se mu žije s těmi pomluvami co kolují o něm.

Jeho odpověď byla velice hezká a dá se shrnout slovy.

"Někdy to zabolí víc, někdy míň, ale člověk s tím musí žít"

Bude asi nepříjemné, pokud bude Andrej Babiš muset s pravdou o svých dětech ven.

Ale ti, kdo z ochránce vlastních dětí udělali únosce by měli být usvědčeni z téhle nesmyslné lži. Projednou. Provždycky.

Jan Zíma

Autor: Jan Zíma | úterý 13.11.2018 20:03 | karma článku: 46.13 | přečteno: 6518x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 135 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.49 | Přečteno: 549 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 521 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 331 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3093

Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...