Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sn63

8. 1. 2011 14:54
nelíbí

se mi ochota napsat tento kritický článek ale chybí odvaha napsat tam jměno lékaře a ve které nemocnici se to stalo. Viděla jsem lékaře na pohotovosti že ve 3 hod. ráno sotva stál na nohou a přesto jednal mile a s úsměvem .

0 0
možnosti
JM

blumblum

10. 1. 2011 14:47
Re: nelíbí

A já přišel na pohotovost v sobotu ve 20.00 a doktor mě seřval, že jsem měl vydržet k obvoďákovi do pondělí. S horečkou. A bylo to v Mostě. Asi každá nemocnice má jiný přístup k pacientům. V Ústí n/L nás pustili na JIPku v jednu ráno, bez keců a s ochotou.

0 0
možnosti
M

magelan

8. 1. 2011 14:16
S první částí se dá sohlasit, snad bez výhrad

sice si také někdy dovolím učinit žert ale takřka vždy se mi daří tím vyloudit úsměv na tváři pacienta. To je také cílem, odpoutat jeho pozornost na chvíli k něčemu příjemnějšímu, uvolnit napětí, uklidnit. Je pravda že za dvacetiletou praxi jsem také několikrát šlápl vedle, neodhadl jsme dobře situaci. Ale je to tak zřídkavý jev (třeba jednou za pět let) že mi to snad bude odpuštěno.

 

Ale s druhou části bych nesouhlasil. Současná akce má alespoň zčásti trochu jiné důvody, než které většina včetně pisatele chápe. A navíc je to stejné vydírání, jako když mi přijdete na ambulanci v noci a já jsme v té době placený zvláštní smlouvou, kde mám odměnu jako že jsem zrovna v té chvíli doma na telefonu a spím. Ale nejsem, ošetřuji Vás a jsme fyzicky v práci. 

0 0
možnosti
M

magelan

8. 1. 2011 14:21
Re: S první částí se dá sohlasit, snad bez výhrad

Cítíte se v té chvíli jako vyděrač? Necítíte! Cítíte se jako pacient který má právo na to abych ho ošetřil. A cítíte se tak vlastně správně. Právo na ošetření, mou péči a vlídnou a citlivou komunikaci máte.

 

Ale i my máme svá práva, například na to abychom dostali za práci adekvátně zaplaceno.  A nevím proč bychom se měli cítit jako vyděrači nebo se stydět. Máme na to stejné právo jako kdokoliv jiný.  Pokud to chápete jinak, tak máte dost pokřivené vidění světa. Měl by jste se naučit posuzovat druhé bez emocí, bez předsudků, stejně jako sebe sama...

 

Jde to a něco mi říká, že právě Vy by jste to dokázal. Ale Třeba se mýlím, umím asi dost dobře odhadnout lidi ale jednou za pět let... ;-)

0 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

8. 1. 2011 14:00
Pane Zimo

Zkuste\ si to otočit.Co kdyby lékař řekl vám "vás,pane Zimo ne".?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

8. 1. 2011 14:06
Re: Pane Zimo

to myslíte vážně? Zákony Vám nic neříkají?8-o

0 0
možnosti
JSV

Joye se vrátil

8. 1. 2011 12:01
Takhle o organizovaném odchodu doktorů mluví zákon

Obecné ohrožení podle § 179–180 trestního zákona je trestný čin, jehož se dopustí pachatel, který úmyslně (§ 179) nebo z nedbalosti (§ 180) vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví. Trest je podle okolností a závažnosti stanoven od jednoho roku odnětí svobody po výjimečný trest. Žádám Polici, aby konala a pana Engela konečně obvinila.

0 0
možnosti
B

Braniik

8. 1. 2011 12:32
Re: Takhle o organizovaném odchodu doktorů mluví zákon

Prosím, choďte podať oznámenie na najbližšiu políciu, nikto a nič Vám nebráni ;-D Dokonca je to Vašou občianskou povinnosťou, pokiaľ máte informácie o spáchaní trestného činu. Tak do toho, vyzývať políciu na diskusii blogu je trápne ;-)

0 0
možnosti
J

Jst1951

8. 1. 2011 7:00
Jsem zdravotníkem

a toto je otřesné. Včera jed blábolící lékařský odborář v Radiožurnálu prohlásil, že pan ministr nejlépe nastartuje reformu zdravotnictví tím, že lékařům zvedne platy. Ne "Děkujeme - odcházíme", ale SEBERTE SE A TÁHNĚTE!!!!

0 0
možnosti
AS

A.Svoboda

7. 1. 2011 18:46
Měl vztek

A já se mu rozhodně nedivím. Ale mohl se ovládat. Jenomže jestli mu někdo předtím řekl vraťte diplomy apod. , jak je obvyklé není se čemu divit. Tedy, samozřejmě je, ale já ho chápu.

0 0
možnosti
AS

A.Svoboda

7. 1. 2011 18:48
Re: Měl vztek

A tenhle článek je jen dalším důvodem k odchodu do zahraničí

0 0
možnosti
VB

velky bratr

7. 1. 2011 12:51
Neeticky pacientovi nerekneme, kde se vzal problem

Neeticky diteti nerekneme, kdo je jeho tata. Lekarska etika, to je dost slusny svinstvo za ktery se lze bajecne schovavat. Hippokratova prisaha se davno nesklada, je tu jakasi prisaha lekare a vsude jsou lekarsti etici, kteri resi, zda je neco eticke ci nikoliv a pojmenovat pricinu je eticke vzdycky, zamlcovat pricinu je naopak vzdycky neeticke - a tech, co pacientovi v terminalnim stadiu rakoviny slibuji uzdraveni za par mesicu jsou taky stohy a taky bych je vsecky nakopal do zadnic.

Pochopte pane, ze jste mozna jediny tvor na planete, ktery nechce vedet, pro cse do nemocnice dostal.

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

5. 1. 2011 13:38
Opravdu nechápu, co sem metete etiku

of     Samtoové  revoluce  můžete očekávaz všechno...

  Třeba že  dosavadn  onfident   STB  bude dělat ikvizice IOF/ občanského  fora/

0 0
možnosti
JK

bushman 777

5. 1. 2011 15:35
Re: Opravdu nechápu, co sem metete etiku

podle Nicku asi opravdu hodně senior;-D.Někteří nesoudní mezi námi si ani po sobě nepřečtou co píšou,a pak se takhle projevují.X

0 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

5. 1. 2011 12:16
Odstavec

začínající tím,že znáte L.Hegera osobně,,vysvětluje celý váš článek.:-/

0 0
možnosti
FK

drunek_angel

7. 1. 2011 23:18
Re: Odstavec

Pan je jasnovidec :-) uz vas po forech sleduju delsi dobu a muzu rict, ze jasnovidec nejste. Jste neco mnohem horsiho. Jste tmel.

0 0
možnosti
KP

pk203@klikni.cz

4. 1. 2011 23:10
Mladý lékař se pouze bál

Tenhle mladý lékař se nechal naverbovat odboráři zlákán vidinou vyššího platu. Na počátku měl dojem, že když to udělají všichni, tak se přece jemu nemůže nic stát. Jenže jak postupoval čas odborářská bublina praská a nejsou-li lékaři slepí musí nutně vidět, že si v podstatě naběhli a sami vyklidili pozice. Nebo si snad někdo myslí, že opravdu všichni ti co nakonec podepsali SKUTEČNĚ mají kam odejít ? Ale kdepak ! Pokud by opravdu po nich někde někdo toužil za takový velký prachy byli by tam i bez nějaké výzvy. Takhle pouze sami odlehčují systému a umožňují snížit náklady. Prostě se přebytečné nemocnice zruší což je stejně potřeba. No a mladý pan doktor se může živit jak chce..jeho LOK mu nepomůže....

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

9. 1. 2011 17:59
Re: Mladý lékař se pouze bál

Jasně, tak to dopadne. Lékařžský stav si udělal obrovskou ostudu a bude trvat hodně dlouho, než se to časem nějak vymaže.

Lékaři nžijí v trochu jiném světě, jenom se divím, že skáčou na špek kdekomu....

Normální človek si nezahrává s takovým zásadním krokem jako je výpoved, protože má tušení, co může následovat a čím musí nakonec počítat. Ne tak lékaři.....

Dalo by se z tohoto stavu profitovat tím, že by se systém stal pružnějším a menším. Není třeba platit XY kotelen, strážních služe a podobných fixních nákladů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články