Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

andykli

4. 1. 2011 22:09
Jak z toho ven?

Lékaři často argumentují hodivou sazbou, která vychází z jejich platu a hodinovou sazbou různých služeb. Možná pokud dostanou školení, jak se hodinové sazby služeb počítají, tak ti co to pochopí svoji výpověď stáhnou. Vysvětlí jim, že v hodinové sazbě jsou náklady na nájem, energie, pojištění, reklamu atd.. a že pokud řemeslník jezdí do domácností, tak přestože pracuje 10-14 hodin denně, tak to neznamená, že ten den vydělal 10x - 14x hodinové sazby. :-) Náš soused je lékař. V našem domě se uvolnily prostory kde by mohl mít hezkou soukromou praxi, když jsme mu to navrhovali, tak řekl, že jsme se zbláznili, že to jsou velké náklady, že už se mu to v tomto věku (55let) nevyplatí. (zůstal zaměstnaný v krajské nemocnici) A řekla bych, že rozhodně neživoří.

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

4. 1. 2011 20:03
mam tu skvelou moznost

sledovat deni v CR z jineho horizontu, a to jako lekar z vseobecne praxe tesne za okrajem mnichova.....nevim jestli se mam smat nebo plakat.....chapu svate rozhorceni nad chovanim lekaru, ale v prispevcich, ktere jsem cetl,jen  tezko nachazim nejake lekarske ODBORNE pochybeni. Cili medicinska pece je porad OK :-)...zatimco v Bavorsku Vas s usmevem,a treba i  kavou a podanim ruky privitaji vsude, ale po strance medicinske byh radsi byl mozna osetren v CR. Kdybych si mohl vybirat, zda na*****ny lekar a mracici se sestra nebo usmev na tvari a horsi pece, volim jiste prvni variantu. Nemusite mi to sice verit, ale v cz zdravotnictvi muze bxt jenom hur-lepsi uz to nikdy nebude...a ze mam dost aktualni informace ze SRN...sorry

0 0
možnosti
AN

andykli

4. 1. 2011 21:13
Re: mam tu skvelou moznost

nebojte už k vám ta lepší péče jede... A co psychika? Plno lidí se bojí s nějakým problémem jít za lékařem, protože mají pocit, že budou obtěžovat a pak když už příjdou tak stejně dostanou vynadáno, že přišli pozdě. Mohla bych a nejen já vyprávět.

0 0
možnosti
G

Germanicus

4. 1. 2011 20:02
Jako červená nit

se táhnou jak článkem tak i napříč příspěvky příspěvky stížnosti na "nejmenované" nemocnice nebo "lékaře". K tomu bych jen dodal: proč nejsou stížnosti adresné, proč jste si nestěžovali u nadřízených oněch nevhodně, neeticky nebo neodborně se chovajících lékařů? A proč jste je sami neodkázali do patřičných mezí?

0 0
možnosti
AN

andykli

4. 1. 2011 21:16
Re: Jako červená nit

To máte těžké. Kožní lékař, který mi odstraňoval pihu uprostřed břicha mi nejdřív řekl, ať se svléknu do půl těla, pak do spodního prádla a nakonec jsem byla nahá, abychom to náhodou nekontaminovali. Byla tam sestra, ale stejně jsem se cítila trapně, protože jsem s tím nepočítala a přišlo mi to zbytečné. Ale bála jsem se něco říct, aby mi to pak vzteky nezašil ošklivě. Už chodím k jinému, ale časem už nebudu mít moc možností.

0 0
možnosti
EK

fitzie

4. 1. 2011 17:40
no jo, tak se pan doktor pokusil

o agitku a nevyšlo mu to.

jen nevím, o co mu šlo. pacienti nejsou ti, kteří by mohli něco dělat s jeho platem a vykládat zraněnému člověku něco o tom, že je za čtvrt roku nikdo neošetří, je projevem tuposti, popř. zlomyslnosti.

0 0
možnosti
P

pavelpavel02

4. 1. 2011 13:19
dlouhodobe nereseny problem plodi dalsi problem

Clanek ma sice sve pravopisne chyby a je dlouhy,ale ucelem je,aby ho lidi precetli a diskutovali.Toto je vysledek,o ktery novinar usiluje a autor svoji ulohu splnil.

Chovani lekare nebylo vhodne,protoze se pacienta dotkly.Jiny clovek by je s prehledem presel.Tisic lidi, tisic chuti.

Casto naopak vidame nekorektni chovani pacientu.Maji podobne "hulvatske" poznamky smerem k doktorum( "Kdyz vy tady nic nedelate, ja tu uz hodinu cekam, snazte se vic!").Jiste si kazdy z nas vzpomene na situaci kdy jeho jednani bylo nekym jinym oznaceno za nevhodne.

Diskuse se tu zvrtla na to kdo ma vic penez nez si zaslouzi,kdo koho vidira,proc se doktori chovaji hulvatsky a jestli ztratili ci ne spolecensky kredit..Pritom je to cele o  necem jinem.Problem vznikl pred vice nez deseti lety a neresil se.System zdravotnictvi je systemove spatny,malo penez v nem a ty jeste spatne rozdeleny.A lekari na zmenu stale cekaji.A co udela clovek ktery 10 let na neco ceka?Zacne jednat vsemi prostredky ktere ma po ruce.

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

4. 1. 2011 15:10
Re: dlouhodobe nereseny problem plodi dalsi problem

Tak to potom není lékař , ale Mengele ! ........ Nejmenovaný lékař v nejmenované nemocnici na sev.Moravě měl

vytáhnout stehy po operaci prsu , která byla provedena v nemocnici jiné

! "Lékař " práci rozvrtal , nedodělal , pacientku poslal do 30 km

vzdálené FN , kde operaci provedli . Tam s pochopením  a s nevěřícím

úsměvem stehy pacientce vytáhli ! V FN není jediná podaná výpověď , v nemocnici , kde se první pokus vytažení stehů nezdařil, je výpovědí cca 50 % !

0 0
možnosti
NK

jaroléto

4. 1. 2011 12:47
Vy byste něco udělala zadarmo?

Tuto větu jsem slyšela od lékaře FN Brno-Bohunice, když jsem v osm hodin večer přijela s třináctiletou dcerou, kterou právě přepadli a zbili. Problém byl v tom, že o několik km dále se nacházela nemocnice určená pro dětské pacienty a ošetření by údajně tomuto "rádobylékaři" nikdo nezaplatil, pokud dítě nebylo v ohrožení života. Moje přesvědčování, že dceru kopali do břicha a do hlavy a než dojedeme do Dětské nemocnice, může zkolabovat, vyvolalo na tváři tohoto pána pouze pohrdavý úsměv. Jestli i on děkuje a odchází, já křičím hurá.

0 0
možnosti
BB

borasek

4. 1. 2011 11:52
To nebyla jenom jedna vlaštovka...

Já bych to neviděl jako jedinou vlaštovku. Bohužel musím konstatovat, že po létech jsem byl nucen navštívit v pátek večer pohotovost jedné nejmenované nemocnice v Praze. A co se mi nestalo. Nejen že jsem čekal ( na pohotovosti ) hodinu a půl než se mě někdo vůbec zeptal proč tam jdu. Po vstupu do ordinace se tam prohánělo sedm lidí, nepoznal jsem kdo je lékař a kdo sestra a paní doktorka mě vyšetřila od stolu, ani se nezvedla a navíc mi předepsala léky, které jsem ani nesehnal a musel počkat do pondělí aby mě ošetřil až můj obvodní lékař, kam mě musela dovézt manželka, neboť já jsem toho nebyl schopen.

A ještě dovětek. Při čekání na ošetření v čekárně jsem byl svědkem toho, že stará paní byla předem objednána na příjem do nemocnice a čekala tam již čtyři hodiny.NEUVĚŘITELNÉ.

0 0
možnosti
ML

Matysek1984

4. 1. 2011 12:45
Re: To nebyla jenom jedna vlaštovka...

Moje kamarádka čekala od půl 2. odpoledne do 10ti do večera u kadeřnice. Tak prosím nežehrejte jen na doktory, děje se to všude, nevím vlastně ani proč to sem cpete!!!

0 0
možnosti
PS

P.S

4. 1. 2011 11:38
Odboráři

Koukám, že odboráři nic neponechali náhodě a zaplatili si i diskutující. Nechce se mi věřit, že vy tolika lidem chyběla elementární soudnost.

0 0
možnosti
PS

alienated

4. 1. 2011 12:19
Re: Odboráři

soudnost? A o čemje diskuze? O článku, o lékaři, o stávce, o zdravotnictví?

Prý odboráři... když už jste tak znalý..řeknete mi kdo zabil Kenedyho?;-):-P

0 0
možnosti
AS

Zabr-Ali Mubarak

4. 1. 2011 11:23
Zaveďte, prosím, antikarmu

Tento článek by si ji zasloužil, a to jak po obsahové, tak po otřesné formální (pravopisné) stránce.

RvRvRv

0 0
možnosti
JK

bohatýr

4. 1. 2011 11:46
Re: Zaveďte, prosím, antikarmu

Tento článek si zasloužínejvyšší ocenění. Drzost a neomalenost některých socialistických lékařů byla známá a někteří z nich se chovají jako za socialismu. I nyní si lékaři myslí, že by měli být placeni lépe, ale kde vzít peníze? Tak jako v soukromém sektoru, lépe hospodařit, šetřit, využívat techniku (např. koupit nový drahý rentgen a využívat ho méně než 60 hodin týdně je ekonomický zločin) atd. Řediteli emocnic by měli být manažeři, nikoliv lékaři.

Příspěvek líčí otřesný případ. Takový lékař ať klidně odejde a hlavně, ať se nevrací.

Zabr-Ali Mubaraku, modli se k Alláhovi, abyses jednou me¨nemusel s podobným doktorem setkat.

8-o;-€!!

0 0
možnosti
ML

Matysek1984

4. 1. 2011 11:05
Smutné

Je spíš smutné, že z jedné vlaštovky udělal autor celé jaro (pro méně chápající = z JEDNÉ horší zkušenosti odsuzuje hned celé zdravotnictví). U mě má palec dolů Rv

0 0
možnosti
A

arogancemoci4

4. 1. 2011 11:12
Popiš, kde jsi našel ono celé zdravotnictví?

"Děkuji, od vás ne, pane doktore.

A našim stávkujícím, vydírajícím lékařům můžu vzkázat jediné. "Styďte se za sebe "!"

---

Někdy je dobré zapojit i hlavu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články