Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

4. 1. 2011 11:02
....

R^R^

0 0
možnosti
H

hasman

4. 1. 2011 10:51
Stručné shrnutí

Text byl příliš dlouhý a pisatel nám chtěl sdělit toto: Toyota (Prius) je skladný vůz. Jeho přítel se lehce zranil, vyhledal ošetření v ČR. Mohl být řádně ošetřen,ale dotkla se ho poznámka lékaře (nevíme přesně jaká),on ošetření odmítl a odjel nechat se ošetřit do Drážďan. Následuje zobecnění :lékaři,kteří nás vydíráte,styďte se!

Dovolte několik poznámek: 1/ Poznámka lékaře zřejmě nebyla vhodná 2/ Ošetření bylo (mohlo být,kdyby dotyčný neodešel) provedeno lege artis, nedošlo k medicinskému pochybení 3/ Děkujeme-odcházíme nejsou volby, názory veřejnosti nejsou podstatné 4/ Děkujeme-odcházíme nejsou stávka - nespokojení lékaři prostě odcházejí 5/ Socialistické manýry pacientů jsou jen důsledkem léta neřešených problémů 6/ Něco se zřejmě bude muset změnit - situace není udržitelná - a veřejnost to bude bolet, na to se připravte!

0 0
možnosti
PS

alienated

4. 1. 2011 11:05
Re: Stručné shrnutí

R^R^R^

0 0
možnosti
T

tamaon

4. 1. 2011 10:31
Co to dvoje pojištění?! V EU je to nezákonné

Čekám na odpověď, jak je možné že ten dotyčný ma dvoje zdravotní pojištění v EU

0 0
možnosti
ML

Matysek1984

4. 1. 2011 10:38
Re: Co to dvoje pojištění?! V EU je to nezákonné

TAMAON: můžeš být pojištěn kolikrát chceš, když na to máš...

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

4. 1. 2011 10:30
To je doják !

děkuji za článek. Psychika při zranění někdy nutí člověka aby dělal hlouposti, měli ho přivázat aby nedělal hlouposti.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

6. 1. 2011 12:24
Re: To je doják !

Odborar se nezapre! Privazat meli Vas  v roce 89 na lucernu misto sametu a byl by pokoj.

0 0
možnosti
M

MagdaM

4. 1. 2011 10:19
Jsem Váš doktor

Dobrý den,

diskutuji poprvé v životě, ale reakci považuji za nutnou. Jsem Vaše čtyřicetiletá doktorka se dvěma specializovanými způsobilostmi a můj plat je v nemocnici necelých 150 Kč na hodinu.

Zkoušel jste někdy za tuto cenu sehnat třeba zedníka k nekvalifikovanému zbourání zdi (tímto se omlouvám zedníkům, že jako příklad používám zrovna je)?

Zkuste to a zjistíte poměrně rychle, že to nejde.  Dá se asi předpokládat, že za tuto skvělou mzdu už nás, v mém případě po více než 15 letech praxe, přestává bavit pracovat a usmívat se......

Magda M. P.S. A pro upřesnění - přesčasy nám neproplácí NIKDO, jen služby, což je ale druhý pracovní úvazek.

0 0
možnosti
NS

Fikos

4. 1. 2011 10:23
Re: Jsem Váš doktor

To je milá paní doktorko hezké,ale to nedává nikomu právo chovat se jak hulvát,nemluvě o tom,že naše zdravotnictví často díky "vstřícnému" přístupu poskytuje služby na úrovni doby ledové:-/

0 0
možnosti
MS

strejndz_dyzajr

4. 1. 2011 10:09
ještě drobný dotaz na autora článku....

čím to je, že v Drážďanech byli všichni příjemní a neměli (hloupé - opravdu??) řeči? není to právě díky tomu, že zdravotníci tam mají to, po čem naši doktoři volají? tedy ne jenom vyšší platy, ale i jasnou postgraduální perspektivu?  a když tady čtu reakce, vůbec se nedivím, že je to v  té naší banánové republice už nebaví. a že má lékař při práci řeči kolem, které jsou celkem na místě, protože od března velmi pravděpodobně budeme velmi rádi za jakékoli ošetření? co je na tom, že nás ošetřuje, a upozorňuje, že bude hůř? měl bys se spíš zamyslet, PROČ ty řeči má. je to kvůli trubkám, jako jsi ty, kteří nevidí souvislosti, a nechápou, co je v životě důležité. jasně, kámoš dělal frajera, protože měl jinou možnost, zrovna jako ji má Heger a ostatní politici - o ty se vždycky někdo protekčně postará. ale my a naše rodiny takovou možnost opravdu všichni nemáme. takže karma Rv

0 0
možnosti
A

arogancemoci4

4. 1. 2011 11:20
Re: ještě drobný dotaz na autora článku....

A nebude to třeba tím, že tam mají lékařů míň, kdežto u nás je předoktorováno a navíc jsou lékaři prakticky nedotknutelní?

Pro info:

Nejvyšší počet lékařů na počet obyvatel - Rusko. Na druhém místě v žebříčku je ČR a pak následuje mezera....

0 0
možnosti
T

tamaon

4. 1. 2011 9:57
Není zač, udělejte si to sám!

Proč vy jste neprojevil lidskou účast s doktorem, jehož plat je na úrovni uklízečky v soukromé firmě? On za to může, že politici vytunelovali nemocnice, přihrávají zakázky soukromníkům za všimné pro sebe?

Celý článek je citové vydírání, vy i váš přítel jste zřejmě takové přecitlivělé osoby.

V EU nemůžete/nesmíte mít dvoje zdravotní pojištění. Takže pokud tady jste uplatnil veřejné ZP, v Dresden musel mít ten šašek soukromé. Kolik zaplatil tam? Ale to už by se vám nehodilo do krámu,co.. ;-O

0 0
možnosti
JK

glider555

4. 1. 2011 10:13
Re: Není zač, udělejte si to sám!

Jednoduše proto, že v nemocnici jsem pacient (klient) a z podstaty věci nemůžu projevovat účast s lékařem. Jako pacient jsem v nouzi a očekávám pomoc, ne přednášku na téma máte štěstí, že vás vůbec ošetřím... !! 

Váš příspěvek je přesně tím důkazem jak se změnil přístup našich lékařů k pacientům. Zatímco na západ od našich hranic je to vážený klient tady je to dost často jenom "pacouš" - někdo kdo mě obtěžuje a na koho si prostě můžu dovolit - on přece potřebuje pomoc.. tak co ať hezky počká a drží hubu.

0 0
možnosti
JK

glider555

4. 1. 2011 9:52
Lékařský stav ztrácí svůj kredit

Mám pocit, že největším překážkou cesty našich lékařů na západ nebudou znalosti, vzdálenost od domova, dokonce ani jazyková vybavenost - bude to totální nedostatek slušnosti a úcty k pacientovi.

Výchova v rodině a současný systém udělali ze spousty našich lékařů cyniky někdy i obyčejné hulváty, kterých si okolí neváží a to je na pováženou. Lékařský stav měl vždy vážnost a úctu - protože si ji zasloužil svým vzděláním a chováním. To druhé dnes dostává v očích pacientů povážlivou trhlinu ... 

0 0
možnosti
JT

IGY

4. 1. 2011 12:20
Re: Lékařský stav ztrácí svůj kredit

Tak se běžte na 32 hodin posadit na pohotovostní chirurgickou ambulanci a budete se možná chtít stát masovým vrahem. Ono, jak se do lesa volá, tak se z něho po čase ozvývá. To by nevydržel ani svatý - myslím tím chování velké části vážených klientů. Opravdu, zkuste to.

0 0
možnosti
LR

Ifipuld

4. 1. 2011 9:40
Je to bohužel smutná pravda

a autorovi patří karma za to, že o ní otevřeně píše. Dvacet jedna let po revoluci zůstává česká kotlina zůstává Balíkovem, protože civilizované a humánní chování, které dělá Západ Západem, do českých myslí ještě zdaleka neproniklo. Místo něho se v českých myslích rozvinula bezohledná ziskuchtivost, protože "prachy jsou přece to hlavní ".

Chování některých našich lékařů, kteří by naopak měli jít morálním příkladem,  je toho důkazem. O jejich neetickém chování k pacientům a jejich snaze hlavně si vydělat slýchávám poměrně často nepěkné historky od svých známých.

Takoví lékaři ať si klidně odejdou, třeba je v Německu či v Rakousku vycepují ze slušných mravů.

Na skutečný obrat v nejen v lékařské etičnosti si ještě dlouho počkáme. Tak dlouho, dokud bude zatuchlé balíkovství přežívat v českých myslích a dokud bude zdánlivě nenápadnou, ale vlastně určující součástí našeho společného povědomí.R^

0 0
možnosti
S

Seeker-M

4. 1. 2011 12:39
Re: Je to bohužel smutná pravda

Bože můj, proč by ausgerechnet doktoři měli jít morálním příkladem?!

Škoda, že tolik dáte na to, co slýcháte. Já jsem taky ledacos slyšel, ale moje osobní zkušenost s doktory co pamatuju je velmi dobrá.

Současná akce je velmi nešťastně načasovaná, ale na zlepšení stavu ve zdravotnictví se čeká už nějakých patnáct let, ne-li víc. Co po nich chcete? "Hele, doktoři, je krize, zatněte zuby, ještě to tak pět let táhněte jako doteď a pak se uvidí"? Nedivím se, že už na to nechtějí přistoupit.

0 0
možnosti
LR

Ifipuld

4. 1. 2011 9:19
Je to bohužel smutná pravda

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články