Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SHI

sir Humprey II.

4. 1. 2011 0:26
jen aby je ta hloupost nepřešla, pak už se jich stát nezbav

0 0
možnosti
SHI

sir Humprey II.

4. 1. 2011 0:26
Re: jen aby je ta hloupost nepřešla, pak už se jich stát nezbav

í:-P

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 1. 2011 0:15
tohle je prostě

přesné. podobně zacházeli s mou známou, kterou jsem vezla na vyšetření před plánovanou operací. je to hnus. pokud tuhle fakultu budou studovat arogantní hovada a nebudou za podobné jednání postihováni, líp nebude. při výši inteligence, kterou se ohánějí, bych předpokládala i nějakou tu sociální. i pingl v dobré hospodě se chová líp, než tento typ lékařů. a je jedno, že to dělá za peníze. to je přece to hlavní, co sledují i páni lékaři, ne?

0 0
možnosti
A

anezka105

4. 1. 2011 21:07
Re: tohle je prostě

K vystudování lékařské fakulty nepotřebujete podle psychologických výzkumů vysokou inteligenci - stačí lepší průměr a dobrá paměť. I proto se někteří lékaři chovají docela "hloupě".

0 0
možnosti
B

buta

4. 1. 2011 0:01
Určitě se péče všude zlepší

doktoři jistě vidí, že národ si jich váží, oceňuje jejich práci a dle toho se taky k pacientům budou od 1.3. chovat úplně jinak, než teď. Určitě se zdravotní péče ještě zlepší, teď jsou jen někteří k lidem nevraživí a mají je ještě za obtěžující neplatící - ale až jich řada odejde, ti zbylí se konečně budou snažit a chovat jako v Německu.

0 0
možnosti
I

Ipma

3. 1. 2011 23:31
Uvidíme, ale .....

Ale já jsem optimistka. Myslím, že to s odchody do zahraničí tak horké rozhodně nebude. Živím se jako překladatelka a spouště lékařů jsem překládala diplomy apod. když odcházeli do ciziny. Většina z nich už je - zklamaných - zpátky. Nejen, že po nich chtěli HODNĚ práce, ale měli tam - světe div se - vyšší životní náklady než tady, takže ekonomický přínos ne až takový .... většina z nich má jazykové znalosti na velmi nízké úrovni, což je dost podstatná komplikace a navíc PŘEDSTAVTE SI 8-o kolegové se tam k nim chovali ne úplně uctivě (asi tak jako oni se zde chovají k lékařům ze zemí na východ od nás) .... Takže KLÍÍÍÍÍÍÍD ;-D.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

3. 1. 2011 23:14
Mě naše zdravotnictví

vychovává k samostatnosti: -sám si musím stanovit diagnózu - sám si musím sehnat léčiva - sám je zaplatit - sám si přeložit příbalový leták - sám zaplatit zdravotní pojištění, kecám, ;-)to si stát sebere sám.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 1. 2011 0:18
Re: Mě naše zdravotnictví

;-D stanovovače diagnóz lékaři obzvlášť milují. ale máte recht.

0 0
možnosti
S

sancheezo

3. 1. 2011 22:36
šamani už jdou

Myslím, že se dočkáme prudkého zájmu o šamanismus a knížek typu Domácí lékař :-)

0 0
možnosti
IV

Hell2

3. 1. 2011 22:49
Re: šamani už jdou

Nikdo není nenahraditelný.:-):-):-)

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

3. 1. 2011 22:26
Pravda

zustane pravdou, lekari prisahali a tuto prisahu porusili. Kde je v textu teto prisahy psano, ze ma lekar pravo stavkovat?  Lekar ma povinost se starat vzdy a vsude o sve pacienty. O stavce ci vydirani pacientu v teto prisaze nic nestoji. Prave opak je pravdou.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš16

4. 1. 2011 10:21
Re: Pravda

Nestávkují - podali výpověď, takže narozdíl od stávkujících např. železničářů, nesou svoji kůži na trh a riskují, že zůstanou bez zaměstnání.

0 0
možnosti
S

sancheezo

3. 1. 2011 22:08
proberte se,

ven odejdou jen ti schopní, onen mladý pan doktor a jemu podobní "nám" tu zůstanou..EU

0 0
možnosti
BH

dropa

3. 1. 2011 22:12
Re: proberte se,

No a ti dostanou přidáno a jede se dál...:-)

0 0
možnosti
B

bla23bla

3. 1. 2011 21:59
Snad trochu faktů o situaci :-)

Potřebuji lékařskou péči naštěstí zřídka a doufám, že to tak potrvá co nejdéle. Ale tuhle mi něco předepisoval specialista oftalmolog a tak mne napadlo, proč právě tento preparát? A kolik za to doktor dostal od farmaceutické firmy? Mám za sebou totiž 20 let práce u farma firem a o vztazích doktor - firma si nedělám iluze. V podstatě korupce lékařů nahrazuje u firem kvalitní marketing a obě strany to akceptují. Obvykle čím horší lékař, tím razantněji vyžaduje od firmy "sponzoring".

Na druhou stranu náklady na léčiva tvoří asi jen 25 - 30 % celkových nákladů a státní regulací jsou u nás léčiva tak levná, že občas firma raději ČR vynechá, než by si kazila ceny jinde v EU.

A na třetí stranu je všeobecně známo, že nemocnice jsou černé díry na peníze a dohody mezi dodavateli a managementem jsou spíše pravidlem než výjimkou.

A náklady pojišťoven a marže lékáren jsou dány zákonem, tam nemůže nic unikat.

Venku je spíše pravidlem než výjimkou práce v nemocnici pro vědu a v soukromí pro peníze. )

0 0
možnosti
L

lucasmiki

3. 1. 2011 21:28
skromný dotaz:

a myslíte ,že odchodem tisíců(a i kdyby jen stovek) doktorů a tím větší zatížení již tak většinou přetěžovaných a také patřičně na.sra.ných doktorů se chován k pacientkům zlepší???????8-o

0 0
možnosti
IV

Hell2

3. 1. 2011 21:34
Re: skromný dotaz:

A co s tím chcete dělat, když se jich třetina zbláznila? Ale já myslím, že nebude tak zle. Polovina se vrátí ještě včas, ta druhá bude trucovat a pomůže tak zeštíhlit a zefektivnit naše zdravotnictví. Vlastně je to tak dobře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články