Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

enpassant

3. 1. 2011 21:16
Chování

Když jsem přemýšlel, proč se doktorům vyhýbám, tak jsem zjistil, že je to kvůli jejich chování. Není mi už dlouho dvacet a nevím, proč bych měl být při vyšetření napomínán jak malý žáček. A když jsem chodil k doktorovi se svým 80ti letým tátou, bylo to stejné. Občas jsem se vůči chování ohradil, ale u doktorů i sester je povýšené chování tak běžná věc, že už si to ani neuvědomují. Článek přesný, ale příště pane autore text zkrátit! 

0 0
možnosti
BH

dropa

3. 1. 2011 22:18
Re: Chování

R^

0 0
možnosti
M

mačica

3. 1. 2011 21:03
jejda, to je tak smutnééééé

Sorry, ale tento blog je extrémně nečtivý. Zkrátit o polovinu a vynechat patos. Autor již zřejmě navštívil kurz umělecké fotografie se zaměřením na autoportrét. Tak teď by nezaškodil kurz kreativního psaní. A k samotnému obsahu. Proč bychom měli spolu s autorem zaplakat nad našimi "tupými" lékaři pouze proto, že se autor blogu vypravil po 16 letech do zdravotnického zařízení a měl zrovna špatnou zkušenost? Já mám například zkušenosti z nedávné doby dobré. Nevím, nevím, zda by "přítel"- zřejmě velký intelektuál - byl nakloněn unáhlené generalizaci na základě jediné události!  

0 0
možnosti
J

jeygy

3. 1. 2011 20:39
Děkuji od vás ne, pane doktore

Možná, že ten mladý pan doktor chce odejít do zahraničí.  A možná zrovna na kliniku  v Drážďanech.  A možná, že se tam s ním Petr setká ještě jednou.

A kdo ví, možná tam pan doktor povede odbory a budou stávkovat proti tomu, že tam čeští doktoři mají menší platy než jejich němečtí kolegové.

0 0
možnosti
J

jerey

4. 1. 2011 1:30
Re: Děkuji od vás ne, pane doktore

Zjevne jste nepochopil funkci odboru. Pokud by cesti lekari v Nemecku meli mensi platy nez jejich nemecti kolegove , pak budou stavkovat ti nemci.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

3. 1. 2011 18:04
Hezky popsaný JEDEN případ. Co ostatní?

Děkuji autorovi za jeden konkrétní případ. Je to jeden kamínek, ze kterých se skládá mozaika a ta teprve tvoří celkový obraz. Jak to vypadá s jinými lékaři? Máte pocit, že takoví jako tento jeden jsou i všichni ostatní, nebo tento jeden je ojedinělým exemplářem? Já za sebe mohu přidat pouze dvě staré zkušenosti z Masarykovy nemocnice, kde před třemi roky dávali mamince stent a pak vloni operovali mamince zlomený krček v kyčli. Po odborné stránce zřejmě doktoři dobří, po stránce informací o pacientovi jsem byl spokojen, vysvětlili vše co jsem se ptal, probrali se mnou stav i prognózu - ale stalo se, že maminku přeložili na jiné oddělení, já jsem se to nedozvěděl a zjistit to dalo půl hodiny práce i sestře, takže jsme prožili půlhodinu nejhorších obav - nevím, nakolik za to může lékař a nakolik někdo další z personálu. Takže spokojenost s lékaři, ale nespokojenost s nemocnicí.

0 0
možnosti
X

XantypaLor

3. 1. 2011 16:44
povídka nebo novinařina?

Ok... tak tenhle článek mě málem unudil k smrti. Prosím trochu méně patosu. Dalo by se to výrazně zkrátit, i když si nejspíš myslíte, že máte básnické střevo...

Nesouhlasím s podobným chováním lékařů, ale tento článek je zavádějící a zbytečně demagogický.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

3. 1. 2011 17:12
Re: povídka nebo novinařina?

Prosím, napište něco Vy, ať posoudíme Vaše kvality, které máte když tak hezky hodnotíte :)

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

3. 1. 2011 16:43
Nešťastné odbory

Naletěli odborům - píšete.  Domyslel jste to a myslíte to vážně?   Jednak nač tedy vůbec odbory jsou, dále kdo by vůbec mohl podniknout jakékoliv účinné kroky, nebo si  snad myslíte že jedinec něco zmůže ve státě kde je demokracie hrou partají? Trvalo to v podstatě řadu let  kdy se hovořilo o problémech ve zdravotnictví, ale jen hovořilo a řešení či zlepšení žádné. Prostě problém příčin a následků, jinými slovy dozrály švestky.   8-o

0 0
možnosti
ML

marlow

3. 1. 2011 16:30
njn

Proste nejsou lidi. Nekteri odejdou ostatni sice zustanou a trpi ale moc nadseni od nich necekejte - zvlast s takovym pristupem. JA MAM NAROK a Vase problemy me nezak=jimaji - jste doktor tak se starejte....

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 1. 2011 15:59
Já si myslím,

že právě takoví,jako v příběhu,křičí nejvíce,jak jsou nedoceněni.A takoví nám chybět nebudou.

0 0
možnosti
J

jurneff

3. 1. 2011 15:52
správně

R^

0 0
možnosti
VS

Kotlet

3. 1. 2011 15:35
Urážka

Myslím, že může být pro lékaře, kteří stávkují urážkou poslední dvě věty. Právo stávkovat mají a vlastní rozum taky. Nevím, kde jste sebral, že tomu rozumíte líp a že oni jsou jen tupé stádo. (jeden každý z nich, ne mladý doktor z příběhu) 

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články