Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

laduk

8. 10. 2011 14:36
hm..

Této problematice se nevěnuji a přestože je článek inteligentně napsaný, dovolím si jednu připomínku. Cikáni za to bydlení neplatí. To platí daňový poplatník podnikateli s nemovitostmi formou "příspěvku na bydlení". A proto je nájem tak nesmyslně vysoký, protože tento stát rozhazuje peníze, což by podnikatel nikdy neudělal. A následně pracující skřípe zuby, protože má dojem, že má nižší příjem než tito "vyloučení" se všemi nároky a příspěvky.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

8. 10. 2011 13:53
Žádné shromáždění s extremisty nejsou a neprobíhají !

A hlavně, celé to sestěhovávání existuje jen a pouze z důvodu státní podpory.

Stačí zrušit sociální dávky a to včetně příspěvků na bydlení a problém by se rychle zredukoval.

0 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

8. 10. 2011 13:59
Re: Žádné shromáždění s extremisty nejsou a neprobíhají !

Za ty ubytovny platí stát přímo majiteli,nikoliv ubytovanému,proto je to tak výnosné.

0 0
možnosti
K

kion333

8. 10. 2011 11:05
Karma

R^

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

8. 10. 2011 11:05
příspěvek na bydlení

Co se týká vysokých nájmů v ghettech a ubytovnách je to jednoduché. Výše příspěvku na bydlení je závislá na výši nájmu. Pokud si "podnikatel" dokáže zajistit, že mu ten příspěvek neprochlastají, dostává násobek běžného nájmu. Místo aby dům nákladně rekonstruoval, inkasuje z něj vysoký nájem a potom dá celý barák zbourat.

0 0
možnosti
S

student006

8. 10. 2011 10:15
Veskrze slušná litvínovská ODS

Zmínka o veskrze slušné litvínovské ODS a zlé ČSSD mi způsobila hnutí dobré nálady :) - rozesmála mne.

Ve všech mafiánských praktikách v tomto státě totiž jede ODS o ČSSD ruku v ruce, o tom nemám nejměnších pochyb a jen hodně naivní člověk si ještě může myslet opak. Jinak má ale Vaše zamyšlení dobrou logigu. Přeji vše dobré.

2 0
možnosti
K

kilgore2.0

8. 10. 2011 10:16
Re: Veskrze slušná litvínovská ODS

R^

0 0
možnosti
KV

_-1-_

8. 10. 2011 10:11
V Česku existuje mnoho velkých sídlišť, kam se sestěhovaly

statisíce Čechů. Namátkou Praha - Jižní Město ... Brno - Bystrc ... Plzeň - Skvrňany ... Havířov - celé město ... Most - celé město ... a o žádném z těchto sídlišť se nedá říci, že by to bylo ghetto. A proč?

Ono to nebude tím, že na relativně malém prostoru bydlí větší počet obyvatel, ale je to tím, jak se ti lidé chovají. Statisíce lidí v pražském Jižním Městě žijí kultivovaně a v pohodě, ale stačí, aby na jednom místě žilo pár desítek cikánů a tato městská čtvrť je totálně zdevastována a nikdo cizí, který tam nebydlí, tam přes noc nezaparkuje své auto, protože by ho ráno našel vykradené. .................. Takže bych vznik ghet nesváděl na politiky, či podnikatele, ale pouze a jedině na ty lidi, kteří své sídliště devastují.

1 0
možnosti
PD

DolevaP

8. 10. 2011 9:04
Otázka ...

proč "sestěhováním" ehm "etnických Čechů" gheto nevznikne ?

1 0
možnosti
K

kilgore2.0

8. 10. 2011 9:55
Re: Otázka ...

Podle mého názoru vznikne, pokud budou mít podobný sociální status jako stávající obyvatelé již existujících vyloučených lokalit. Pokud se mě ovšem zeptáte na to, proč taková ghetta plná "etnických Čechů" ještě nevznikla, tak to bude poměrně obtížné odpovědět. ;-)

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

8. 10. 2011 8:54
trosku komplikovane sepsany..

Trosku komplikovane sepsany, nicmene to vystehvani romu sedi. Na Brevnove(praha 6) takhle zmizela vetsina romu, navic tam byly fiktivni smeny ponevadz vetsina romu zila v obecnich bytech, mesto resp. politici za to kasirovalo mrzkou odmenu do kapsy, nicmene navenek se hlasite vyhlasovaly granty na "reseni romske otazky" :).

1 0
možnosti
ZM

zmat

8. 10. 2011 8:44
Jak podnikatelé zakládají romská ghetta

a politici nic neudělají - už v nadpisu je věcná chyba.Většina těch podnikatelů je totiž politikem.

0 0
možnosti
RH

Ubaram

8. 10. 2011 8:35
kdo by to byl čekal...

Takže vlastně na konci jsou zase ti bohatí zlí, a ti chudí dobří a hodní. Skoro jako v pohádce..

Jsou Vinohrady v Praze ghetto? Ne? Proč? Vždyť jsou tam sestěhované tisíce rodin. Proč stačí 3 romské rodiny a vznikne ghetto které okamžitě sníží cenu nemovitostí v okolí kilometru o 10 - 20 %?

Politici mají "zabránit" romům, aby se stěhovali tam kam se zjevně podle vašeho článku nastěhovat chtějí, protože tam budou klidně pobírat dávky a nikdo po nich nebude chtít práci? A co by ještě politici za romy mohli dělat? Není jednodušší prostě snížit dávky tak, aby se nevyplatilo nepracovat?

Proč by romové měli žít ve středu velkých měst v bytech, u kterých stačí vystěhovat romy z okolí a najednou jsou to luxusní adresy vzhledem ke své poloze? Jen proto, protože z toho udělali také ghetto a nikdo tam bydlet nechce?

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

8. 10. 2011 9:05
Re: kdo by to byl čekal...

Spis jde o to ze cikani jsou fakt jiny, ackoliv je rasimsu zakazanej, tak pred romem kdyz zasustis prachama ktery muze mit hned tak je vezme, bez ohledu na dusledek. Vychytralej bilej podvodnik s tim pocita a dopadlo jak dopadlo. V konecnym dusledku ale paradoxne romove problem nemaj, maj ho bily, treba ty:).

1 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články