Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

dokud Romové sami nebudou chtít, je každé vynucování marné. Oni se nechtějí přizpůsobit už 8 století. Nevím proč by měli chtít zrovna v tomhle, když se jim nevzdělanost a lenošení tak vyplácí

12 0
možnosti
Foto

A co když vůbec nejsou schopni?

3 0
možnosti
ZB

Romy by měli učit Samková a Okamura a jim podobní. Romové by bydleli u nich doma.

9 0
možnosti
AT

Co zmůže učitelka když dostane pár žáčků, kteří neumí ani slovo česky, nejsou schopni si ani utřít zadek, vyrušují a kradou???

11 0
možnosti
LH

V projektu je na to pamatováno, každé nepřízpusobivé dítě dostane svého asistenta;-D;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

I16v22o 67C84i63l61i34c63h

23. 1. 2014 18:21

Cikáni takoví opravdu nejsou všichni, ale ti, kteří takoví nejsou, už dávno navštěvují standardní školu bez nějakých integračních programů a nejsou s nimi jiné problémy, než jaké jsou i s ostatními dětmi. Nejvíc se jakékoli integraci brání sami Romové a dokud se jejich přístup nezmění, nenadělá s tím nikdo nic. Naopak praktické školy osobně považuji za jednu z mála šancí malých cikáňat, jak se vymanit z toho špatného vlivu rodičů a komunity, protože jen v těchto speciálních školách mají možnosti i finance se těm dětem věnovat individuálně. A je mi jasné, proč tyhle speciální školy tolik leží v žaludku všem těm profesionálním Romům - všechny ty děti, které se z toho začarovaného kruhu vymaní, jsou pro tyhle neziskovky ztracený zisk. Nejhorší noční můrou pro ně totiž je, že by někdy někdo Romský problém opravdu vyřešil a oni by přišli o bezpracný výdělek.

24 0
možnosti
LC

Pokud by byly peníze na asistenta pro každé retardované nebo zanedbané dítě, kterých by navíc v každé třídě mohlo být pouze pár, mohlo by možná fungovat i jejich souběžné vzdělávání s běžnými dětmi. Dokud se tyto peníze nenajdou a nebude k dispozici dostatek odborných asistentů, je naprostá pitomost rušit zvláštní školy, jak se o to pokoušela Nečasova vláda.

4 1
možnosti
PV

P79a29v37e69l 80V71é37b81r

23. 1. 2014 18:17

On to není nezvládnutelný projekt, je to projekt typu Potěmkinova vesnice. Všichni věděli, že to nebude fungovat, nikdo (z odpovědných) nedbal křiku "král je nahý!", mohli si ale svém muti-kulti deníčku odškrtnout další kolonku: Zavedli řešení. Sice nesmyslné, drahé a nefunkční, ale cosi udělali.

3 0
možnosti
JS

Doporučuji problematické děti integrovat do prestižních soukromých škol. Dá se předpokládat, že zde pracují kvalitní pedagogové takže pro ně nebude problém situaci úspěšně zvládnout.

6 0
možnosti
MK

Jistě a financovat by to měla EU :-P

5 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články